Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Λικέρ Φράουλα





Περιγραφή
Ένα λικέρ που έχει μεθυστικό άρωμα και υπέροχο χρώμα ! Άριστο χωνευτικό μετά από ένα καλό γεύμα και πολύ δροσερό και ευχάριστο για  ρομαντικά βράδια με καλή παρέα !
Συστατικά
  • 1 κιλό φράουλες
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • Κονιάκ ανάλογα με το σιρόπι που θα βγει
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • 2-3 γαρίφαλα
Λίγα μυστικά ακόμαΟδηγίες
  1. Πλένουμε τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσανάκια.
  2. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε σ ένα σκεύος μαζί με τη ζάχαρη.
  3. Τις ανακατεύουμε λίγο, κλείνουμε το σκεύος και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 μέρες.
  4. Την πέμπτη μέρα σουρώνουμε το σιρόπι και το μετράμε με ένα ποτήρι.
  5. Όσα ποτήρια είναι το σιρόπι βάζουμε την ίδια ποσότητα κονιάκ.
  6. Σε μια γυάλα βάζουμε το κονιάκ, το σιρόπι της φράουλας, ένα ξύλο κανέλλας και 2 -3 γαρίφαλα.
  7. Αφήνουμε τη γυάλα στον ήλιο για 40 μέρες.
  8. Όταν περάσουν οι 40 μέρες φιλτράρουμε το λικέρ και το βάζουμε σε σκιερό και δροσερό σημείο
  • Το λικέρ αυτό είναι πολύ ωραίο κρύο
  • Εγώ το διατηρώ πάντα στο ψυγείο
Καλή επιτυχία και....στην υγειά μας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου